Onze bruiloft deel 1

In oktober ´20 trouwden wij voor de wet, omdat we in december ´20 net over de grens in Belgie (Kasteel Altembrouck) zouden trouwen. Omdat dit niet doorging, boekten we onze locatie om naar Rhederoord in De Steeg. Toen de overheid besloot om 3 dagen vóór onze bruiloft ook de hotels te sluiten, moesten we uitwijken naar een gezellig vakantieparkje. We vonden die in Polysport, in Dieren, en hebben daar de tijd van ons leven gehad!

Met onze ouders en ieder enkele beste vrienden, zaten we op vrijdag al in de houten huisjes. Met de tijd van de wereld maakten voor ons klaar voor de first look. Onze weddingplanner en stylist Nailia maakte ondertussen een geweldige setting in het bos achter de huisjes. Omdat de huisjes natuurlijk niet ingericht zijn voor bruidsparen, namen we onze eigen oude staande spiegel mee. Het werd een komisch geheel, maar het werkte perfect.

Dolblij waren we met de extra styling (bloemen, welkomstbord, foto's, kleedjes, kaarsen, etc.). Dit MAAKT echt je bruiloft in coronatijd. Ook als je in de strengste lockdown trouwt (zoals wij), is het op deze manier nog steeds een WAAR FEEST. Check alleen al de 'flower cloud' boven ons bed!

De first look was magisch. Joost droeg zijn prachtige pak met stofjes die we bij zijn oude Russische pet uitgekozen hadden. En bij de strik die ik hem had gegeven na een reis over de Shetlandeilanden. De strik is gebreid door Shetlandse vrouwen, met wol van hun schapen. Ik had mijn 'Daughter's of Simone'-jurk aan. Omdat het vrij fris was, droeg ik er een jasje (gewoon van de Shoeby) op, die mijn moeder speciaal korter gemaakt had. Mijn overleden vader 'droeg ik bij me', door het kleine fotootje aan mijn boeket. En Joost droeg een erfstuk uit de 19de eeuw (het zakhorloge). Dit maakte het allemaal heel bijzonder en persoonlijk.

Ondertussen waren onze moeders druk bezig met tomatensoep opwarmen en monchoutaartjes klaarzetten. Juist dit relaxte sfeertje (van heel weinig mensen en heel veel tijd) vonden wij fan-tas-tisch. Er zijn een hoop dingen die niet door kunnen gaan zoals je ze gedroomd hebt (denk aan 1 lange tafel met al je dierbaren om je heen tijdens het diner), maar er zijn nog zóveel meer momenten die je niet hebt gedroomd, die extra bijzonder zijn.

Na een foto- en videoshoot van 2,5 uur met onze mega getalenteerde en supergezellige Isis en Irene, kregen we een diner-voor-twee in dat prachtig gestylde huisje. Na het diner gingen we omstebeurt langs de huisjes (buiten) zodat we onze ouders en enkele vrienden spraken. Daarna gingen we allemaal lekker op tijd naar bed, omde volgende ochtend lekker te ontbijten en naar de kerkelijke inzegening te gaan. We hadden het geluk en grote voorrecht dat we nog met minimaal 30 personen in de kerk mochten en dat we welkom waren in de prachtige, historische kerk van Ellecom.

Omdat we in de kerkdienst meer gasten konden ontmoeten, maar samenscholing ná de dienst verboden was, gaven we iedereen take-away-taart mee bij de uitgang en was er nog een sabelwacht (die ik als verrassing voor Joost had geregeld met zijn favoriete collega's). Na de sabelwacht deden we nog een minishoot met de prachtige oude auto van Peter & Ineke, een Snoek. En toen was deel 1 van onze bruiloft alweer klaar en was het wachten geblazen wanneer deel 2 (de ceremonie met 30 van onze gasten erbij) kon plaatsvinden (zie volgende blog: https://www.memoriesbymarleen.nl/shoots/53/).

Hier een link naar het verhaal wat Wedding Writer Marielle over onze lockdownbruiloft schreef: https://www.weddingwriter.nl/2021/02/12/trouwen-tijdens-een-lockdown-joost-marleen-deden-het/

ONZE LEVERANCIERS:
Foto's: @isissturtewagen
Video: @thestorytellernl
Dress: @wildatheartbridal @daughtersofsimone
Haar en make-up: @geerdinavanbaaren met de spullen en beschrijvingen van @leonieeverhoef
Hairpiece: @lovely.elysian
Boeket, styling en ceremoniemeester: @best_day_ever_events
Suit: @michaelgisoweddings
Welkomstbord, naamstenen en vows-boekjes: @maxcript
Ringen: @anneh87
Zangeres: @withfenna
Ceremoniespreker: @ouiyessi_ceremoniespreker

MEMORIES by MARLEEN

Marleen de Graaff

contact@memoriesbymarleen.nl