Gratis download

3 tips om een mooie, onscherpe achtergrond in je foto te krijgen

En breng jouw foto’s naar een nieuw niveau!

Ergens in 2010..

..een Pinterest-jaar. Urenlang zat ik te pinnen. Ik droomde dat ik op een dag net zulke mooie foto’s kon maken als ik daar zag. Maar hoe? Wanneer ik mijn camera erbij pakte, zag het er nog niet half zo leuk uit als op Pinterest. Een beetje lullig bleek en veel teveel scherpte.
Op dag ontdekte ik de trick. Niet alleen het tijdstip (vaak bij zonsondergang), maar vooral ook het diafragmabereik van een lens / telefooncamera bepaalt hoe mooi het wordt.

Ik besloot een (overigens vrij saaie) basisopleiding op de Fotovakschool te doen, en kocht de juiste lens. Maar Pinterest-achtige foto’s maken is makkelijker dan je denkt. Ik leg het je uit (met camera en telefoon)!