Fotografiecursus: leren fotograferen

Online cursus Leren Fotograferen

VOOR ALS JIJ EEN CAMERA IN JE KAST HEBT LIGGEN

EN DAAR GRAAG WEER LOL MEE WILT BELEVEN

 

Wil jij leren om heel goede foto’s te maken?
Beter worden in gave platen schieten, gewoon met je smartphone?
Van overbelicht en half bewogen naar ready-to-print.

Ik zat (12 jaar geleden) wat keren achter Pinterest, kwijlend bij alle mooie plaatjes met van die prachtige, onscherpe achtergronden. Veel te lang deed ik erover om erachter te komen hoe ik die zelf kon maken.

Op de Fotovakschool deed ik een basisopleiding, maar de generatiekloof tussen de docenten en mij maakte dat ik de foto opdrachten behoorlijk slaapverwekkend vond. Ik leerde het fotograferen vooral met vallen en opstaan. En door jaarlijks coachings te volgen bij fotografen tegen wie ik op keek.

Daarom ga ik nu mijn zoektocht met jou delen.
Of beter: mijn recept voor geweldige foto’s.

Hoe ik van mijn 6-jes-foto’s later prachtige beelden wist te maken. Ik geef je mijn beste tips hoe jij gebruik kan maken van het licht, compositie en hoe je de instellingen van jouw smartphone of camera kunt begrijpen.

Laat jij het maken van goede foto’s vaak zitten, omdat je denkt dat het te ingewikkeld is en te lang duurt? Meer dan 130 mensen zijn jou al voorgegaan, sinds 2020. Haal ook jouw camera onder het stof vandaan en doe mee!

Leren fotograferen

Leer in 5 dagen fotograferen als een pro

Het is natuurlijk fantastisch om elk jaar een fotoshoot te boeken voor jouzelf (en misschien jouw thuisfront), maar hoe fijn is het om ook het dagelijkse, drukke en chaotische leven op een perfecte manier vast te kunnen leggen? Al is het maar 1 geweldige foto per week.

Deze cursus is heel geschikt als je:

 • handmatig wilt instellen i.p.v. op de automatische stand
 • …betere foto’s van jouw dagelijkse leven wilt leren maken
 • …goede foto’s van je kind wilt leren maken
 • …een bedrijf hebt en zelf hoogwaardige content wilt leren maken
 • …van fotograferen je nieuwe hobby wilt maken
 • …zin hebt in een serie luchtige, eenvoudige, enthousiaste filmpjes waarin je de basics van fotografie tot in de puntjes aanleert

Alles te volgen in een handige app of op je Laptop/pc in een prachtige, online leeromgeving. 

Zodra je je kaartje koopt, kun je meteen in de online leeromgeving via de app The Huddle. Daar volg je op eigen tempo de verschillende modules. Je kunt ze gemakkelijk over 5 dagen uitspreiden (fijn in je eerstvolgende vakantie) of alles achter elkaar kijken. Je hebt een jaar lang de tijd, dus jij bepaalt het tempo.


150 cursisten gingen jou voor

Maak van fotograferen je nieuwe hobby

Leren fotograferen

De cursus bestaat uit 5 modules met uitleg en leuke opdrachten. Na 5 dagen weet jij…

 • alles over een goede foto

 • de technische kant (I promise: ik houd het leuk en begrijpelijk)

 • compositie & poseren

 • intro in de wereld van de fotobewerking

 • meer creativiteit in je foto’s

199 EUR inclusief BTW

deelnemers gingen je voor

Doe jij ook mee?

jaar onderwijservaring

Ik zorg dat jij de échte goede tips & tricks krijgt.

jaar ervaring als fotograaf

Al die opgedane kennis ga ik jou leren.

Neem alvast een kijkje...

Dit kun je verwachten van de cursus

Deze cursus van Marleen was precies wat ik nodig had om mijn enthousiasme over fotografie een serieuze hobby te laten worden! En dat terwijl de cursus helemaal niet serieus was met taaie kost over techniek en allerlei termen. Op een hele laagdrempelige en creatieve manier behandelde Marleen precies die onderwerpen die nodig waren om van simpele foto’s in het begin, vijf dagen later echt betere foto’s te kunnen schieten. Door het via instagram te doen was er daarbij veel ruimte tot interactie en zelfs persoonlijk contact met Marleen. Wat het daarbij helemaal fijn maakte was de flexibiliteit om de stories te kijken wanneer het jou uitkwam en de hoogtepunten later terug te lezen in de handouts. Kortom: een dikke aanrader!

Marlies van den Berg

Via prachtige foto’s van iemand anders kwam ik in aanraking met de cursus van Marleen. Ik was al een tijdje bezig met fotografie, maar miste nog bepaalde tips en tricks. Deze heb ik zeker geleerd tijdens de Instagramcursus. Het is ideaal om in je zelf gekozen tijd de cursus te volgen en aan de slag te gaan met de dingen die je leert. De hand-outs zijn superoverzichtelijk en hierdoor kun je alles gemakkelijk teruglezen. De cursus heeft mij weer helemaal geenthousiasmeerd om met mijn camera op stap te gaan.

Erin

Het is een hele luchtige en makkelijk te volgen cursus. Marleen geeft je opties waarvan je niet wist dat ze er waren! Ik heb veel nieuwe termen geleerd zoals bijvoorbeeld ‘witbalans. Het is heel leuk dat Marleen het bij alles uitlegt voor zowel de camera als de smartphone. Dus ook als je geen fancy camera hebt, kun je veel van haar leren. Het leukste onderdeel vond ik nabewerking. Door alle voorbeelden die er worden gegeven werd ik ontzettend enthousiast om daarmee te gaan beginnen. Ik kende alleen de filters op Instagram en dit was allemaal nieuwe informatie voor me. Marleen heeft een hele fijne uitstraling en staat altijd open voor vragen. Ze reageert snel en is betrokken. Dankjewel Marleen!

Jacqueline Schols

Veelgestelde vragen

1. Heb ik een spiegelreflexcamera nodig?

Een telefoon, compactcamera (zonder afdraaibare lens), systeem- of spiegelreflexcamera: iedereen die betere foto’s wil leren maken, gaat veel hebben aan deze cursus.

2. Hoeveel tijd ben ik kwijt?

De cursus bevat 5 thema’s met elk meerdere korte video’s. In totaal zul je zo’n 7-9 uur kwijt zijn, met het bekijken van de video’s en het maken van de opdrachten. Het is heel goed te verdelen over 5 dagen. Maar je houd een jaar toegang, en kunt dus ook langer de tijd nemen.

3. Kan ik de cursus op mijn eigen tempo volgen?

Ja, zeer zeker. De cursus staat in een online leeromgeving, waar jij een heel jaar toegang toe krijgt. 

4. Kan ik vragen stellen in de online leeromgeving?

Ja, dat kan. Ik neem regelmatig een kijkje in de cursus om vragen te beantwoorden.

5. Wat voor resultaat mag ik van deze cursus verwachten?
 • Dat je met veel plezier en enthousiasme je camera erbij pakt.
 • Dat je het zo leuk bent gaan vinden, dat je er het liefst in elk geval je nieuwe hobby van wilt maken.
 • Dat je eindelijk die foto’s maakt, die je zo graag wilt (van jezelf, jouw geliefden of voor jouw bedrijf).
 • Dat jouw Instagrampagina echt een uplift krijgt. En dat je foto’s zo mooi zijn dat je ze meer en meer gaat afdrukken en ophangen.