Coaching voor fotografen

Je fotografeert al in opdracht. Je maakt toffe beelden, maar... je wilt meer:

 

 

– Echte spontane beelden van fijne klanten, die bij jou passen.

– Genoeg verdienen om niet meer in loondienst te hoeven werken (op z’n minst 4.000 EUR per maand, zodat je met de belastingen eraf een maandloon overhoudt).

– Effectiever je werk doen, zodat het uitzoeken en bewerken van je foto’s een overzichtelijke klus wordt en jij je kunt focussen op dat waar je goed in bent.

Ik wil jouw coach zijn. Aan wie je maandenlang al je vragen kunt stellen! Ik wil jou elke week aanmoedigen. Jouw stok achter de deur. Om meer uit jouw bedrijf te halen.

Je hebt het niet langer meer over ‘jouw bedrijfje’ waar je ‘centjes’ mee verdient. Vanaf nu is het jouw serieuze, succesvolle bedrijf! Waar we jouw talenten gaan uitbuiten. En dat wat je niet meer dient loslaten. Jij hebt zin om je bedrijf te laten groeien!

 

Elk jaar investeer ik 5.000 tot 6.000 euro

 

Op de Fotovakschool leerde ik de basics van fotograferen.

Van collegefotografen tegen wie ik op keek, leerde ik de rest.

Enkele jaren later liet ik me ook coachen door vrouwen die op zakelijk gebied begrijpen hoe het werkt (zo bekeek Celine Charlotte mijn aanbod en leerde mij dit verfijnen). Dit werkte aanstekelijk. Ik leerde ondernemen leuk vinden! Met NLP leerde ik patronen bij mezelf en anderen te doorbreken.

Voordat ik fulltime fotografeerde, was ik 12 jaar geschiedenisdocent. Ik houd er dus van om mensen te enthousiasmeren, vooruit te helpen en iets nieuws te leren. Op een aanstekelijke manier.

Ik neem je graag mee in mijn bezieling voor het fotograferen van superpersoonlijke lovestories. Hoe ik killer-galleries wil maken. Waar klanten (regelmatig zelf fotograaf) mij met veel vertrouwen voor boeken.

En bovenal wil ik mijn liefde voor vrijheid in je werk overbrengen. Elk jaar werk ik 9 maanden (in het hoogseizoen) en reis ik 3 maanden (in het laagseizoen). Ik geloof in het leven leven hier en nu. Nu je gezond bent. En relatief jong. In plaats van na je pensioen.

Jij, lieve fotograaf: je leeft niet om te werken. Je werkt om te leven. Ik help je er graag bij dit meer en meer vorm te geven.

 

jaar ervaring als fotograaf

betekenisvol werk, wat me elke keer weer voldoening geeft

jaar fulltime fotograaf

ik weet hoe je als fotograaf een succesvol bedrijf opzet

jaar onderwijservaring

met mijn onderwijsskills leer ik jou op een boeiende manier verder te komen

Testimonials

“Ik bewonder Marleen al heel lang als trouwfotograaf en toen ik de overstap maakte van weddingplanner naar fotograaf was het voor mij logisch om bij Marleen een coachingsdag te volgen. Ik groeide verder in mijn nieuwe vakgebied en nu, twee jaar later ben ik het volgende traject in gestapt met Marleen. Ze is heel rustig en bekwaam. Alsof je met een goeie vriendin bij kletst maar ondertussen helpt ze je je focus te behouden en uit te vinden welke richting je op wilt. Dat je naar je eigen kracht moet kijken en luisteren (die je soms zelf nog niet door had), en van daaruit mag gaan groeien. Na iedere sessie zit ik weer vol inspiratie en ga ik er weer vol voor. Dat is soms net wat je nodig hebt om het momentum op gang te houden!“

Sonja - Wild Daisies Photography

“Aan het begin van mijn fotografie carrière plande ik een coaching in met Marleen. Ik was nog zoekende wat ik precies wilde qua stijl, en het lukte me nog niet zo om de klanten aan te trekken die me energie geven. Ik werd helemaal meegenomen in de werkwijze van Marleen, en dat heeft me echt verder geholpen. Inmiddels ben ik fulltime fotograaf en trek ik de leukste klanten aan!”

Eline - Puur Vastgelegd

“Hey Marleen, bedankt voor de brandingfoto’s: echt gaaf! En helemaal in jouw typische Marleen-stijl gefotografeerd! Ik ben vandaag de hele dag aan het herkauwen op waar we het gister over gehad hebben! Bedankt voor je openheid en het delen van al je ervaringen. Ik heb er enorm veel aan gehad! En ben hier voorlopig nog heerlijk mee bezig.”

Linda - Vlinder Liv Fotografie

“Tijdens het oriënteren om mijn werk te verbeteren, kwam ik Marleen tegen. Ik twijfelde eerst of ik dit wel zou kunnen, maar na wat contact maakten we een afspraak. Mijn eerste indruk was al goed: een spontaan mens, met liefde voor haar werk. Haar houding is superrelaxed en nodigt uit om mee te gaan in haar flow. Marleen gaf me keiveel goede tips en het gevoel dat ook ik het gewoon kan. Ik vond het zo tof! Ik kreeg er veel energie en inspiratie van, echt superfijn. Ik heb nu al zoveel van haar geleerd. In de praktijk gaat dit me echt helpen.”

Zus Fotografie

3 maanden traject

 

 

Thema 1: jij als bedrijfsleider

Wie ben jij als eigenaar van je eigen bedrijf? Hoe kun je dat nog beter tot uiting laten komen in je fotografiebedrijf? Dit kan een grote verandering in je aanbod betekenen. Als studiowerk jou niet blij maakt, schrappen we dat. Als je trouwfoto’s niet de klanten aantrekken die jij wilt, gaan we daarmee aan de slag. Tegelijk opereer ik ook op dieper niveau. Als ik zie dat je jezelf onterecht klein houdt, zal ik dat zeker aankaarten. Dit is het thema waar ik meteen mijn NLP-skills inzet, om een laagje dieper te gaan.

Kortom: we gaan ontdekken welke ‘jas’ jou het beste past.

 

Thema 2: een uplevel voor jouw fotografie

Als nieuwe, blanco bezoeker van jouw website en socials, vallen mij dingen op aan jouw fotografie. Mijn werk is anders dan jouw werk, en dat is juist zo inspirerend: dat ik met mijn bril naar jouw kunst kan kijken. Ik deel mijn ervaringen met shoots (poseren), uitzoeken, editen. Zodat jij steeds met een andere bril naar je eigen, zo vertrouwde werk, kunt kijken. We lopen gezamenlijk een volledige (trouw)serie door.

Kortom: we gaan nog meer uit jouw fotografie- en editingskills halen!

 

thema 3: GELD & jij als ondernemer

Toen ik mijn onderwijsbaan opzegde, was ik bang dat ik nooit meer dat vaste, vertrouwde loon zou verdienen met mijn nieuwe, creatieve beroep. Intussen weet ik wel beter. Het belangrijkste is: wat durf jij jezelf te gunnen? Pas als dit goed zit, kun je naar een passend aanbod toewerken. Door je werk, je agenda en nog veel meer aan te passen werken we op jouw omzetdoelen aan.

  Kortom: we gaan jouw bedrijf laten grrroeien.

Investering

 

1.999 EUR voor het complete 3-maandentraject

Live start sessie in Ermelo (2 uur)

2x per maand een call van een uur waarin we actiepunten maken voor de keer daarop (6 calls in totaal)

De afsluitende call is weer een live sessie (wandeling) in Ermelo

Vragen en inzichten tussen de sessie door delen we via WhatsApp

Ja, ik wil werken om te leven (in plaats van leven om te werken)