Coaching voor fotografen

Je fotografeert al in opdracht, je maakt toffe beelden,

alleen je zou zo graag meer willen

 

 

– Next level, goede, spontane fotoseries, met een edit die bij jou past

– Fijne klanten, die bij beter jou passen

– Genoeg verdienen om niet meer in loondienst te hoeven werken.

– Effectiever je werk doen, zodat het uitzoeken en bewerken van je foto’s een overzichtelijke klus wordt en jij je kunt focussen op dat waar je goed in bent

– Een gedreven mentor die jou daarbij helpt

Ik wil jouw coach zijn. Aan wie je maandenlang al je vragen kunt stellen. Ik wil jou elke week aanmoedigen. Jouw stok achter de deur. Om meer uit jouw bedrijf te halen.

Sonja: “Na iedere sessie zit ik weer vol inspiratie en ga ik er weer vol voor.”

Je hebt het niet langer meer over ‘jouw bedrijfje’ waar je ‘centjes’ mee verdient. Vanaf nu is het jouw serieuze, succesvolle bedrijf! Waar we jouw talenten gaan benutten. We gaan ontdekken wat er weg mag (dat wat jou niet meer dient) en aan de slag met nieuwe uitdagingen.

 

Jij hebt zin om je bedrijf te laten groeien met een enthousiaste cheerleader aan je zij

 

Ik ben Marleen en ik ben je coach voor 3 maanden

 

Vaak krijg ik de vraag: 9 maanden werken als trouwfotograaf en 3 maanden reizen, hoe doe je dat toch? 

Dat is niet aan komen waaien, ik investeerde jarenlang €5.000-10.000 in coaching door gerenomeerde fotografen en businesscoaches zoals Vrije Meid en zelfs Celine Charlotte. Ik werkte twaalf jaar als docent op een middelbare school en met NLP leerde ik patronen bij mezelf en anderen te doorbreken, waardoor ik mezelf intussen coach mag noemen.

Mijn doel? Delen wat ik in jaren heb geleerd, zodat jij dezelfde lessen in een fractie van de tijd kunt doorvoeren.

Eerst coachte ik losse sessies van enkele uurtjes. Ik ontdekte dat het nog veel meer impact zou hebben, wanneer ik maandenlang mee kan kijken in jouw proces.

Ik neem je namelijk graag mee in mijn bezieling voor het fotograferen van superpersoonlijke lovestories. Hoe ik killer-galleries wil maken. Waar klanten (regelmatig zelf fotograaf) mij met veel vertrouwen voor boeken.

En bovenal wil ik mijn liefde voor vrijheid in je werk overbrengen. Elk jaar werk ik 9 maanden (in het hoogseizoen) en reis ik 3 maanden (in het laagseizoen). Ik geloof in het leven leven hier en nu. Nu je gezond bent. En relatief jong. In plaats van na je pensioen.

Jij, lieve fotograaf: je leeft niet om te werken. Je werkt om te leven. Ik help je er graag bij dit meer en meer vorm te geven.

Eline (Puur Vastgelegd): “Inmiddels ben ik fulltime fotograaf en trek ik de leukste klanten aan!”

 

jaar ervaring als fotograaf

betekenisvol werk, wat me elke keer weer voldoening geeft

jaar fulltime fotograaf

ik weet hoe je als fotograaf een succesvol bedrijf opzet

jaar onderwijservaring

met mijn onderwijsskills leer ik jou op een boeiende manier verder te komen

Testimonials

“Ik bewonder Marleen al heel lang als trouwfotograaf en toen ik de overstap maakte van weddingplanner naar fotograaf was het voor mij logisch om bij Marleen een coachingsdag te volgen. Ik groeide verder in mijn nieuwe vakgebied en nu, twee jaar later ben ik het volgende traject in gestapt met Marleen. Ze is heel rustig en bekwaam. Alsof je met een goeie vriendin bij kletst maar ondertussen helpt ze je je focus te behouden en uit te vinden welke richting je op wilt. Dat je naar je eigen kracht moet kijken en luisteren (die je soms zelf nog niet door had), en van daaruit mag gaan groeien. Na iedere sessie zit ik weer vol inspiratie en ga ik er weer vol voor. Dat is soms net wat je nodig hebt om het momentum op gang te houden!“

Sonja - Wild Daisies Photography

“Aan het begin van mijn fotografie carrière plande ik een coaching in met Marleen. Ik was nog zoekende wat ik precies wilde qua stijl, en het lukte me nog niet zo om de klanten aan te trekken die me energie geven. Ik werd helemaal meegenomen in de werkwijze van Marleen, en dat heeft me echt verder geholpen. Inmiddels ben ik fulltime fotograaf en trek ik de leukste klanten aan!”

Eline - Puur Vastgelegd

“Hey Marleen, bedankt voor de brandingfoto’s: echt gaaf! En helemaal in jouw typische Marleen-stijl gefotografeerd! Ik ben vandaag de hele dag aan het herkauwen op waar we het gister over gehad hebben! Bedankt voor je openheid en het delen van al je ervaringen. Ik heb er enorm veel aan gehad! En ben hier voorlopig nog heerlijk mee bezig.”

Linda - Vlinder Liv Fotografie

Wat wil ik met mijn fotografie? Wat voor stijl hoort bij mij? Hoe geef ik mijn Instagram-pagina een professionele uitstraling? Hoe maak ik mijn website aanlokkelijk voor toekomstige klanten? Dit zijn de dingen die ik tijdens het coaching traject heb geleerd. Tijdens deze maanden ben ik bewust geworden wat ik juist níet moet doen, en wat wèl. Dat vond ik erg fijn om te leren. Marleen is een enthousiaste en gezellige meid die ook nog eens megamooie foto’s maakt en alles duidelijk uitlegt. We hebben online meetings gedaan maar ook face to face. Deze training moet je gewoon echt doen! Het geeft je bedrijf een enorme boost maar ook jou als persoon. Zit je in een dipje? Nou, geloof me, Marleen haalt je er weer uit!

Esther Naberman Fotografie

3 maanden traject

 

 

MAAND 1: jij als bedrijfsleider

Wie ben jij – wat zijn jouw dromen? Hoe kun je dat nog beter tot uiting laten komen in je fotografiebedrijf? Dit kan een grote verandering in je aanbod betekenen (we gaan schrappen wat jou niet meer dient). Als je fotografie niet de klanten aantrekt die jij wilt, gaan we daarmee aan de slag. Ik stel vragen die de diepte in gaan, om te checken of je jouw potentie leeft. Dit is het thema waar ik meteen mijn NLP-skills inzet, om een laagje dieper te gaan. Ik laat jou de kracht van persoonlijke groei verder ontdekken.

We ontdekken welke ‘jas’ jou het beste past en bouwen daar jouw fotografiebedrijf omheen. Voor mij persoonlijk is dat 9 maanden werken, 3 maanden reizen. Voor jou wellicht weer iets anders.

 

MAAND 2: een uplevel voor jouw fotografie

Als nieuwe, blanco bezoeker van jouw website en socials, vallen mij dingen op aan jouw fotografie. Mijn werk is anders dan jouw werk, en dat is juist zo inspirerend: dat ik met mijn bril naar jouw kunst kijk. Ik deel mijn ervaringen met shoots, let op hoe jij je klanten laat poseren, kijk mee naar jouw culling-proces en edit workflow. We lopen gezamenlijk een volledige (trouw)serie door. We maken het (fotografie, workflow en editproces) passender en effectiever.

We gaan nog meer uit jouw fotografie- en editingskills halen! Zodat jij met een andere bril naar je eigen, zo vertrouwde werk, kijkt en je extra geïnspireerd voelt na deze sessies. 

 

MAAND 3: GELD & jij als ondernemer

Toen ik mijn onderwijsbaan opzegde, was ik bang dat ik nooit meer dat vaste, vertrouwde loon zou verdienen met mijn nieuwe, creatieve beroep. Er waren ook geen andere zelfstandige ondernemers in mijn familie- of vriendenkring die mij stimuleerden. Intussen weet ik wel beter. Ik doe heel vervullend werk (beelden maken van eeuwigheidswaarde, voor fijne klanten bij wie ik pas). Tegelijk verdien ik meer dan in het onderwijs, en heb ik veel meer vrijheid. Dit gun ik jou ook. Ik geloof dat dit voor jou ook kan. We gaan jouw jaarplanning, dromen en agenda erbij pakken en toewerken naar omzetdoelen die bij jou passen.
 

  Kortom: we gaan jouw bedrijf laten grrroeien.

Investering

 

€1.999 in totaal |2 termijnen van €999 excl. btw

 

Live startsessie in Apeldoorn (2 uur): samen duiken we diep in jouw doelen en creëren we een heldere routekaart

Vier interactieve, online meetings van 1:15 uur vol gerichte begeleiding

Na elke meeting een lijst met concrete actiepunten die jouw vooruitgang stimuleren

De afsluitende call is weer een live sessie (wandeling) in Ermelo
(in totaal zullen we dus twee live meetings hebben en vier inspirerende calls)

elke werkdag sta ik klaar om jou te ondersteunen, je overwinningen te vieren en je aan te moedigen wanneer je dat extra duwtje in de rug nodig hebt via WhatsApp 

We plannen het traject zorgvuldig om elkaars vakanties heen, waardoor het de tijd krijgt die het verdient, mogelijk langer dan de standaard 3 maanden

Esther: “Deze training moet je gewoon echt doen! Het geeft je bedrijf een enorme boost maar ook jou als persoon”

 

Ja, ik wil werken om te leven (in plaats van leven om te werken)