Lief bruidspaar-to-be

 
Welkom in mijn online trouwbrochure! Wat tof dat jullie in je zoektocht naar je fotograaf bij mij uit zijn gekomen.

Na de bruiloft blijven naast herinneringen alleen je foto's (en video) over! Je trouwring houd je om, maar verder blijft er weinig tastbaars over. Mijn doel is dan ook dat jullie een supertoffe serie foto’s overhouden, om nog decennia lang van te genieten. Ik verras jullie daarom graag met extra veel foto’s in hoge kwaliteit. Minimaal 50 per fotografieuur. Supermooie intieme foto’s van hoe jullie elkaar in de ogen kijken, maar vooral: veel warme onderonsjes met de mensen die jullie het allerdierbaarst zijn. Alle pure, ongeplande momentjes met jullie vrienden en familie. Stuk voor stuk met liefde en aandacht gemaakt en nabewerkt in de typische 'memoriesbymarleenstijl': geen knalkleuren, maar mooie, warme, tijdloze beelden.

MIJN WERKWIJZE

Wij zijn een team als...

Het is heel belangrijk dat we een match vormen als het gaat om de stijl van mijn foto's. Jullie hebben vast mijn Instagrampagina en de fotoblogs op deze website goed doorgekeken. Maar als dit bij jullie bruiloft past, dan vormen we sowieso een goed team:
- Spontaan (tegenover perfectie)
- Ongedwongen vibes (tegenover picture-perfect)
- Precies zoals JULLIE het willen (en niet omdat het nu eenmaal traditie is)
- Gezellig en ongedwongen (en niet zakelijk)
- Relaxed (tegenover een volgepropte dag, waar geen tijd is voor quality time met jullie vrienden en familie)
- Intieme sfeer met alleen de gasten die jullie écht dierbaar zijn (tegenover enorme aantallen daggasten + joekelse recepties)
- Lekker in de natuur of op een mooie historische plek (tegenover Cinderella-achtige glimmende-kasteel-sferen)
 

Aantal uren dat jullie mij willen boeken 

Het is belangrijk om te weten dat ik alleen in één blok geboekt kan worden. De meeste mensen boeken mij tussen de 8 en 12 uur. Meestal start ik een uurtje voor de jurk aan gaat en blijf ik tot het feest, maar je kunt me al vanaf 6 uur boeken.
 

Locatie voor de first look

Tip voor de beste foto’s: doe jullie eerste ontmoeting op een supermooi plekje in de natuur of een mooie tuin in plaats van de ouderwetse ‘aan de deur’-scene. Op mijn eigen bruiloft zagen mijn man Joost en ik elkaar in het bos. Na 10 minuten lieten we onze familie/vrienden erbij komen. Dat was een heel mooi moment! Want eerst waren we helemaal samen, in alle rust. Maar kies vooral wat jullie leuk lijkt. In alles is het belangrijkste: wat past bij jullie!
 

Fotolocatie plus een alternatief voor bij regen

Als het regent of stormt op jullie bruiloft, is het relaxed dat je meteen een plan B hebt voor jullie fotoshoot. Zorg ervoor dat je weet waar we kunnen shooten bij 'Hollands weer'. Tip: binnenlocatietrouwfotos.nl. Ook hierbij geldt: kies niet iets, omdat iedereen het kiest (een standaard landgoed in de buurt), maar denk na over: wat past bij ons? Misschien is dat wel een overdekt bootje huren en het water op, een biertje drinken in jullie favoriete kroegje of een wandelingetje op een onbenullig dijkje met 2 paraplu's, omdat jullie daar zulke goede herinneringen hebben.
 

Neem genoeg tijd voor de fotoshoot

Je fotoshoot is niet het belangrijkste op jullie dag. Juist de momenten met vrienden en familie zijn (over de jaren heen) zo waardevol om vast te leggen. Maar het is wel het enige moment op de dag dat je in alle rust samen bent. Put drukte jullie snel uit? Kies dan meerdere korte fotoshootmomenten op de dag, zodat je weer lekker even samen bent. Dat is ook fijn vanwege de verschillende licht- en weersituaties. Ik zou persoonlijk drie keer een half uur kiezen:
30 minuten voor de first look
30 minuten midden op de dag (eventueel aansluitend aan de first look of direct na de ceremonie)
30 minuten net voor zonsondergang

Het mooiste licht (dat wat je op Instagram en Pinterest vaak ziet) is bij zonsondergang. Het is dus slim om te kijken hoe laat de zon ondergaat op jullie trouwdag en er dan samen met mij nog even tussenuit te piepen. Google jullie trouwdatum en plan dit momentje een uur voor zonsondergang kiezen.
 

Groepsfoto's

Het gebeurt bijna nooit dat er groepsfoto's gebruikt worden in het album of bij vrienden/familie aan de muur. Waarschijnlijk omdat dit het enige moment van je dag is, waarop iedereen in de lens 'moet' kijken en het toch op een bepaalde manier geposeerd is. Daarnaast kost het zo 5 minuten per groepje. Tegelijkertijd zijn deze foto's wel heel erg leuk om te hebben (bijvoorbeeld 1 met alle gasten erop, en van beide families). Mijn voorstel is daarom altijd: kies een select aantal groepjes (maximaal 7) en laat mij in jullie quality time momenten lekker rondlopen om jullie met jullie vrienden spontaan vast te leggen, gewoon tijdens de borrel, bij het kampvuurtje, enz.
 

De leukste leveranciers


Als jullie op zoek zijn naar de fijnste leveranciers, heb ik talloze tips. Schroom niet om daarnaar te vragen: videograaf / jurk / pak / accessoires / MUAH / ambtenaar / ringen / taart / bloemen / stationery / auto / catering / enz.

 

Voorspreekavond


Tijdens onze voorspreekavond (zodra jullie de datum geboekt hebben, gaan we deze avond plannen), gaan we niet alleen lekker uitgebreid kennismaken, maar bespreken we ook of er nog zaken zijn die op jullie dag heel belangrijk zijn om vastgelegd te hebben. Ik kom dan graag ALLES over jullie te weten: hoe jullie elkaar kennen, waarom jullie zo graag gaan trwouen, hoe jullie de dag voor je zien, wie er belangrijk voor jullie zijn... En ook hoor ik graag zowel de blijde als verdrietige dingen, want dat is ook heel belangrijk voor mij om jullie dag zo waardevol mogelijk vast te leggen.
 

 

Voorbeelden

First look

Hoe mooier en rustiger de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoeten, hoe mooier en meer ontspannen jullie beelden. In de vragenlijst vooraf vraag ik jullie na te denken over een mooi plekje in de buurt, waar jullie elkaar rustig kunnen ontmoeten voor de first look.

Regenlocatie

Voorbeelden om je te laten zien dat het helemaal niet erg is als het buiten regent. Het is wél belangrijk dat je hier op voorhand over nadenkt. Zeker in Nederland.

Golden hour shoot

Misschien wel het grootste voordeel van geen feesten in coronatijd: je hebt zeeen van tijd voor een sunsetshoot. Tip: check even jullie datum + het woord 'zonsondergang' in Google en plan de minishoot een uurtje daarvoor.

Groot trouwalbum

Dit zijn voorbeelden van albums die eerdere bruidsparen na afloop besteld hebben. Joekelse beauties waar ze de rest van hun leven van kunnen nagenieten. Het enige wat fysiek overblijft van alle herinneringen van jullie dag!

Dit zijn de pakketten waar je uit kunt kiezen

Basispakket van 6 uur
 • Zes uur bruidsfotografie, inclusief reiskosten binnen Nederland en Belgie
 • Minimaal 300 nabewerkte beelden in een online gallery

  Wat je erbij cadeau krijgt:
 • Twee customized cadeaufotoboekjes van 20 bladzijden met titel ter waarde van 130 EUR
 • Daarbij tien fotoafdrukken in de brievenbus, voor snelle napret

  Wat je erbij kunt bestellen:
 • Extra fotografieuren voor 150 EUR p/u, 50 beelden extra per uur
 • Luxe trouwalbum + box kun je na de bruiloft bestellen tegen een meerprijs die varieert tussen de 350 en 750 EUR

1.699 EUR inclusief BTW
Pakket van 8 uur
 • Acht uur bruidsfotografie, inclusief reiskosten binnen Nederland en Belgie
 • Minimaal 400 nabewerkte beelden in een online gallery

  Wat je erbij cadeau krijgt:
 • Twee customized cadeaufotoboekjes van 20 bladzijden met titel ter waarde van 130 EUR
 • Daarbij tien fotoafdrukken in de brievenbus, voor snelle napret

  Wat je erbij kunt bestellen:
 • Extra fotografieuren voor 150 EUR p/u, 50 beelden extra per uur
 • Luxe trouwalbum + box kun je na de bruiloft bestellen tegen een meerprijs die varieert tussen de 350 en 750 EUR

1.999 EUR inclusief BTW
Pakket van 10 uur - MEEST GEKOZEN
 • 10 uur bruidsfotografie, inclusief reiskosten binnen Nederland en Belgie
 • Minimaal 500 nabewerkte beelden in een online gallery

  Wat je erbij cadeau krijgt:
 • Twee customized cadeaufotoboekjes van 20 bladzijden met titel ter waarde van 130 EUR
 • Tien fotoafdrukken in de brievenbus, kort na de bruiloft
 • Twee superdeluxe fineartprints

  Wat je erbij kunt bestellen:
 • Maximaal 2 extra fotografieuren voor 150 EUR p/u, vijftig beelden per uur extra
 • Luxe trouwalbum die jullie na de bruiloft kunnen bestellen, varierend tussen de 350 en 800 EUR

2.299 EUR inclusief BTW
Pakket van 12 uur - FULL DAY COVERAGE
 • Maximale aantal uren bruidsfotografie: 12 uren, inclusief reiskosten binnen Nederland en Belgie
 • Minimaal 600 nabewerkte beelden in een online gallery

  Wat je erbij cadeau krijgt:
 • Twee customized cadeaufotoboekjes van 20 bladzijden met titel ter waarde van 130 EUR
 • Daarbij tien fotoafdrukken in de brievenbus, voor snelle napret
 • En een HEEL TOF houten fotoschatkistje met fineartprints t.w.v. 45 EUR

  Wat je erbij kunt bestellen:
 • Luxe trouwalbum + box kun je na de bruiloft bestellen tegen een meerprijs die varieert tussen de 350 en 750 EUR

2.599 EUR inclusief BTW

TESTIMONIALS

Leuke extra's

Jullie zelfgekozen pakket kun je uitbreiden met nog meer meer leuke opties:      
 • Loveshoot op de Veluwe met 50% korting            
  Superleuk voor je Save the date-kaart of trouwkaart. En je word meteen helemaal at ease met mijn camera. Ook kunnen we dit meteen combineren met de kennismaking, zodat jullie maar 1 keer deze kant op hoeven te komen.
   
 • Slideshow de dag na de bruiloft | 99 EUR
  Kun jij nú al niet wachten op de foto’s? In deze slideshow plaats ik ongeveer 60 met zorg uitgezochte en nabewerkte highlights van jullie dag. Je kunt deze delen met familie en vrienden en downloaden om voor jezelf te bewaren. Je kunt ‘m ook heel tof customizen door jullie favoriete lovesong vooraf aan mij door te geven. Van klanten die geen videograaf hebben geboekt, hoor ik altijd dat ze dit erg tof vinden.      
   
 • Snelservice | 199 EUR                               
  Voor als je niet kunt wachten, zeg ik graag mijn andere werk on hold! Om al jullie foto’s binnen 1 week na de bruiloft af te leveren. Het is voor mij belangrijk dat ik dit van tevoren weet, zodat ik de week erna leeg kan houden.
 • Groot trouwalbum | 450-850 EUR                             
  Dit wordt echt het pronkstuk van jullie dag! Een prachtig fine art trouwalbum, helemaal aangepast op jullie wensen (iets waar ik heel graag veel tijd en liefde instop). Je kiest zelf precies welke foto’s je hierin wilt, aangevuld met prachtige beelden van de omgeving. De cover wordt van linnen, leer, velvet of hout, met jullie namen of een zelfgemaakt logo voorop. Standaard 40 pagina's. Je kunt altijd nog veel meer pagina’s en opties bijkopen, als je dat tof vindt.
    
 • Extra minialbums voor jullie gasten                                 
  Superleuk om cadeau te geven aan ouders, getuigen of beste vrienden. Heeft een linnen cover, in lichtblauw, zachtroze, zandkleur, olijfgroen, cappucinokleur, donkergroen of lichtgrijs en is dus razendsnel leverbaar. Zeer snel, binnen 2 weken na de preview leverbaar.
   
 • Second shooter 
  Ik kan een getalenteerde, volleerde tweede fotograaf meneemen voor 499 EUR, maar ook heb ik jaarrond fotografiestagiaires die het vaak ook heel leuk vinden om mee te komen. Dat levert vaak ook al mooie, extra beelden op en is kosteloos.
     
 • Back-up
  - Je kunt ervan uit gaan dat ik jullie altijd zo goed mogelijk van dienst ben. Mocht ik onverwachts ziek raken, zal ik altijd zo hard mogelijk mijn best doen om een back-up te regelen. Gelukkig is dit nog nooit nodig geweest.
  - Ik kom altijd met twee camera’s met daarin ook weer dubbele SD-kaartjes, zodat er niet snel iets verloren gaat. 

Mijn doel is dat jullie door het regelmatig bekijken van mijn foto's nog decennia lang nagenieten van jullie trouwdag

BOEKEN

Voor 2022 heb ik nog plaats voor 5 bruiloften, moment van schrijven: 20 december '21.

Let op: tot 7 januari 2022 houd ik Kerstvakantie. Na die datum beantwoord ik weer mails en berichten op Instagram.


Ja, wij willen jou op onze dag! Maar hoe leggen wij dit vast?              

Ik kan niet wachten om dit bericht te lezen en word nú al enthousiast van jullie mail.
Om jullie trouwdatum vast te zetten, is het belangrijk dat jullie de aanbetaling voldoen (400 EUR).
Vanaf het moment dat dit gebeurd is, staat jullie trouwdatum muurvast in mijn agenda en vervallen andere aanvragen voor die dag.

Voorafgaand aan jullie bruiloft nodig ik jullie uit voor een gezellige kennismakingsavond om elkaar beter te leren kennen en tips en aandachtspunten uit te wisselen.


 

Click op de button hieronder voor jullie reservering. Ik sta klaar om op de feestbel te drukken:


Gemaakt door Maggie (bramandmaggie) tijdens een shoot in Tuin de Lage Oorsprong.

She was one of the rare ones, so effortlessly herself.

WEDDINGS

Loeki & Sander
Marcha & Allard
Vibeke & Gerard
Kristin & Pascal
Jeanine & Andries
Irene & Jaap
Nelleke & Erwin
Jessica & Rick
Ruth & Ricky
Marije & Joachim
Geke & Florian
Patricia & Peter
Jacobien & Gerco
Hermien en Bart-jan
Marjolein & Marten
Inge & Robert
Thierry en Karin
Geraldine en Corjan
Aimy + Luc
Ana sofia en Roy

TESTIMONIALS

ALBUMS & PRINTBOXEN

Ik heb een hele toffe brochure gemaakt, vol met opties om je album te personaliseren, voorbeeldfoto's, informatie en prijzen. Deze (één voor albums, één voor printboxen) kun je altijd opvragen door een mailtje te sturen naar contact@memoriesbymarleen.nl.

Volg op Instagram @memoriesbymarleen en blijf op de hoogte van mijn meest recente werk

MEMORIES by MARLEEN

Marleen de Graaff

contact@memoriesbymarleen.nl