He bruidspaar-to-be

 
Welkom in mijn online trouwbrochure! Wat tof dat jullie in je zoektocht naar je fotograaf bij mij uit zijn gekomen.

Als jullie hier ook van houden, pas ik goed bij jullie dag:
- Bad-ass trouwfoto's, waarin jullie liefde getoond wordt!
- Ongeposeerde parels, met rauwe emoties, maar ook fun in beeld
- Beelden die je tranen nadien weer zullen opwekken

Wanneer ik niet zo goed bij jullie plannen pas:
- Een bruiloft zonder vows / persoonlijke geloften
- Receptie met gasten die niet horen bij de initimi
- Een kerkelijke ceremonie waar niet gefotografeerd mag worden
- Een dag vol traditionele onderdelen, stukjes en weinig ruimte voor chillen met je vrienden


Na de bruiloft blijven naast herinneringen je foto's (en video) over. Ik wil dat jullie een hele toffe serie foto’s overhouden, waar jullie decennia lang van gaan genieten.
Supermooie, intieme foto’s, veel warme onderonsjes met de mensen die jullie het allerdierbaarst zijn en heel veel pure, ongeplande momentjes met jullie vrienden en familie. Stuk voor stuk met liefde en aandacht gemaakt en nabewerkt in de typische 'memoriesbymarleenstijl': geen knalkleuren, maar mooie, warme, tijdloze beelden, waar je keer op keer een traan bij kunt laten en die met het verstrijken van de tijd alleen maar in waarde toenemen. Ik ben immers heel bewust met mijn camera elk moment op zoek naar echtheid, emoties en fun tussen jullie gasten.
Op de donkergekleurde data ben ik helaas niet meer beschikbaar. Op de lichte datums ben ik nog wel beschikbaar.

Let op: voor 2023 kan volop geboekt worden, maar in mijn bruiloftagenda voor 2022 zijn niet meer zoveel plekjes vrij. Weekenddagen zijn schaars. Kijk hier (klikken) om een vrije datum te vinden. Graag in je aanvraag ook duidelijk vermelden hoe jullie je trouwdag voor je zien (intieme groep, rustige dagindeling, of juist veel gasten en locatieswitches).

MIJN WERKWIJZE

Wij zijn een team als...

Het is heel belangrijk dat we een match vormen als het gaat om de stijl van mijn foto's. Jullie hebben vast mijn Instagrampagina en de fotoblogs op deze website goed doorgekeken. Maar als dit bij jullie bruiloft past, dan vormen we sowieso een goed team:
- Spontaan (tegenover perfectie)
- Ongedwongen vibes (tegenover picture-perfect)
- Precies zoals JULLIE het willen (en niet omdat het nu eenmaal traditie is)
- Gezellig en ongedwongen (en niet zakelijk)
- Relaxed (tegenover een volgepropte dag, waar geen tijd is voor quality time met jullie vrienden en familie)
- Intieme sfeer met alleen de gasten die jullie écht dierbaar zijn (tegenover enorme aantallen daggasten + joekelse recepties)
- Lekker in de natuur of op een mooie, historische plek
 

Aantal uren dat jullie mij willen boeken 

Het is belangrijk om te weten dat ik alleen in één blok geboekt kan worden. De meeste mensen boeken mij tussen de 8 en 12 uur. Meestal start ik een uurtje voor de jurk aan gaat en blijf ik tot het feest (je hebt dan je hele dag gedocumenteerd en eindigt je serie - en album - dan ook met foto's van de avond), maar je kunt me al vanaf 6 uur boeken.
 

Locatie voor de first look

Tip voor de beste foto’s: doe jullie eerste ontmoeting op een mooi plekje in de natuur of een mooie tuin in plaats van de ouderwetse ‘aan de deur’-scene. Op mijn eigen bruiloft zagen mijn man Joost en ik elkaar in het bos. Na 10 minuten lieten we onze familie/vrienden erbij komen. Dat was een heel mooi moment! Want eerst waren we helemaal samen, in alle rust. Maar kies vooral wat jullie leuk lijkt. In alles is het belangrijkste: wat past bij jullie!
 

Fotolocatie plus een alternatief voor bij regen

Als het regent of stormt op jullie bruiloft, is het relaxed dat je meteen een plan B hebt voor jullie fotoshoot. Zorg ervoor dat je weet waar we kunnen shooten bij Hollands weer. Tip: binnenlocatietrouwfotos.nl. Kies niet iets, omdat iedereen het kiest (een standaard landgoed in de buurt), maar denk na over: wat past bij ons? Misschien is dat wel een overdekt bootje huren en het water op, een biertje drinken in jullie favoriete kroegje of een wandelingetje op een onbenullig dijkje met 2 paraplu's, omdat jullie daar zulke goede herinneringen hebben.
 

Neem genoeg tijd voor de fotoshoot

Je fotoshoot is niet het belangrijkste op jullie dag. Juist de momenten met vrienden en familie zijn (over de jaren heen) zo waardevol om vast te leggen. Maar het is wel het enige moment op de dag dat je in alle rust samen bent. Put drukte jullie snel uit? Kies dan meerdere korte fotoshootmomenten op de dag, zodat je weer lekker even samen bent. Dat is ook fijn vanwege de verschillende licht- en weersituaties. Ik zou persoonlijk drie keer een half uur kiezen:
30 minuten voor de first look
30 minuten midden op de dag (eventueel aansluitend aan de first look of direct na de ceremonie)
30 minuten net voor zonsondergang

Het mooiste licht (dat wat je op Instagram en Pinterest vaak ziet) is bij zonsondergang. Het is dus slim om te kijken hoe laat de zon ondergaat op jullie trouwdag en er dan samen met mij nog even tussenuit te piepen. Google jullie trouwdatum en plan dit momentje een uur voor zonsondergang kiezen.
 

Groepsfoto's

Als je groepsfoto's wilt, hier mijn tip: kies een select aantal groepjes (maximaal 7) voor een paar toffe, bad ass groepsfoto's en laat mij in jullie quality time momenten lekker rondlopen om jullie met jullie vrienden spontaan vast te leggen, gewoon tijdens de borrel, bij het kampvuurtje, enz. Thank me later.
 

De leukste leveranciers


Als jullie op zoek zijn naar de fijnste leveranciers, heb ik talloze tips. Schroom niet om daarnaar te vragen: videograaf / jurk / pak / accessoires / MUAH / ringen / taart / bloemen / stationery / auto / catering / enz. En vergeet vooral ook niet een zelfstandig trouwambtenaar te boeken! Misschien wel het allerbelangrijkste, voor een mooie, persoonlijke ceremonie waar jullie verhaal (in plaats van de geschiedenis van de locatie) centraal staat.

 

Videobellen


Tijdens onze kennismaking met videobellen (zodra jullie de datum geboekt hebben, gaan we deze avond plannen), gaan we niet alleen lekker uitgebreid kennismaken, maar bespreken we ook of er nog zaken zijn die op jullie dag heel belangrijk zijn om vastgelegd te hebben. Ik kom dan graag veel over jullie te weten: hoe jullie elkaar kennen, hoe jullie de dag voor je zien, wie er belangrijk voor jullie zijn... Ook hoor ik graag zowel de blijde als verdrietige dingen, want dat is ook heel belangrijk voor mij om jullie dag zo waardevol mogelijk vast te leggen.
 

 

Voorbeelden

First look

Hoe mooier en rustiger de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoeten, hoe mooier en meer ontspannen jullie beelden. In de vragenlijst vooraf vraag ik jullie na te denken over een mooi plekje in de buurt, waar jullie elkaar rustig kunnen ontmoeten voor de first look.

Regenlocatie

Voorbeelden om je te laten zien dat het helemaal niet erg is als het buiten regent. Het is wél belangrijk dat je hier op voorhand over nadenkt. Zeker in Nederland.

Golden hour shoot

Dit licht is het moment wat je op Pinterest en Instagram vaak ziet. Een absolute aanrader om dit tijdstip dan ook in je fotograaf-timetable te laten vallen. Tip: check even jullie datum + het woord 'zonsondergang' in Google en plan de minishoot een uurtje daarvoor.

Groot trouwalbum

Dit zijn voorbeelden van albums die eerdere bruidsparen na afloop besteld hebben. Joekelse beauties waar ze de rest van hun leven van kunnen nagenieten. Het enige wat fysiek overblijft van alle herinneringen van jullie dag!

Dit zijn de pakketten waar je uit kunt kiezen

Basispakket van 6 uur
 • Zes uur bruidsfotografie, inclusief reiskosten binnen Nederland
 • Minimaal 250 nabewerkte beelden in een online gallery
 • Inclusief mini-cadeauboekje voor op je boekenplank

  Wat je erbij kunt bestellen:
  - Extra fotografieuren voor 150 EUR p/u, 40 beelden extra per uur
  - Luxe trouwalbum + box kun je na de bruiloft bestellen tegen een meerprijs die varieert tussen de 499 en 899 EUR

1.899 EUR inclusief BTW
Pakket van 8 uur
 • Acht uur bruidsfotografie, inclusief reiskosten binnen Nederland
 • Minimaal 350 nabewerkte beelden in een online gallery
 • Inclusief mini-cadeauboekje voor op je boekenplank
   
Wat je erbij kunt bestellen:
- Extra fotografieuren voor 150 EUR p/u, 40 beelden extra per uur
- Luxe trouwalbum + box kun je na de bruiloft bestellen tegen een meerprijs die varieert tussen de 499 en 899 EUR
 

2.199 EUR inclusief BTW

Pakket van 10 uur - MEEST GEKOZEN
 • 10 uur bruidsfotografie, inclusief reiskosten binnen Nederland
 • Minimaal 450 nabewerkte beelden in een online gallery
 • Inclusief mini-cadeauboekje voor op je boekenplank

  Wat je erbij kunt bestellen:
 • Maximaal 2 extra fotografieuren voor 150 EUR p/u, 40 beelden per uur extra
 • Luxe trouwalbum die jullie na de bruiloft kunnen bestellen, varierend tussen de 499 en 899 EUR

2.499 EUR inclusief BTW


 
Pakket van 12 uur - FULL DAY COVERAGE
 • Maximale aantal uren bruidsfotografie: 12 uren, inclusief reiskosten binnen Nederland
 • Minimaal 500 nabewerkte beelden in een online gallery
 • Inclusief mini-cadeauboekje voor op je boekenplank

  Wat je erbij kunt bestellen:
 • Luxe trouwalbum + box kun je na de bruiloft bestellen tegen een meerprijs die varieert tussen de 499 en 899 EUR

2.799 EUR inclusief BTW

*Let op: trouwen jullie klein (een elopement in de natuur?): je kunt me ook voor een kleiner aantal uren boeken. Stuur dan even een mailtje, zodat we een custom made pakket inclusief reiskosten kunnen samenstellen o.b.v. jullie wensen.

TESTIMONIALS

Leuke extra's

Jullie zelfgekozen pakket kun je uitbreiden met nog meer meer leuke opties:      
 • Loveshoot op de Veluwe met 50% korting            
  Superleuk voor je Save the date-kaart of trouwkaart. En je word meteen helemaal at ease met mijn camera. Ook kunnen we dit meteen combineren met de kennismaking.
   
 • Slideshow de dag na de bruiloft | 199 EUR
  Kun jij nu al niet wachten op de foto’s? In deze slideshow plaats ik ongeveer 60 met zorg uitgezochte en nabewerkte highlights van jullie dag. Je kunt deze delen met familie en vrienden en downloaden om voor jezelf te bewaren. Je kunt ‘m ook heel tof customizen door jullie favoriete lovesong vooraf aan mij door te geven. Van klanten die geen videograaf hebben geboekt, hoor ik altijd dat ze dit erg tof vinden.      
   
 • Snelservice | 199 EUR                               
  Voor als je niet kunt wachten, zeg ik graag mijn andere werk on hold! Om al jullie foto’s binnen 1 week na de bruiloft af te leveren. Het is voor mij belangrijk dat ik dit van tevoren weet, zodat ik de week erna leeg kan houden.
 • Groot trouwalbum | 499-899 EUR                             
  Dit wordt echt het pronkstuk van jullie dag! Een prachtig fine art trouwalbum, helemaal aangepast op jullie wensen (iets waar ik heel graag veel tijd en liefde instop). Je kiest zelf precies welke foto’s je hierin wilt, aangevuld met prachtige beelden van de omgeving. De cover wordt van linnen, leer, velvet of hout, met jullie namen of een zelfgemaakt logo voorop. Standaard 40 pagina's. Je kunt altijd nog veel meer pagina’s en opties bijkopen, als je dat tof vindt.
    
 • Toffe fotoproducten, zoals minialbums, foto's op hout en fine art-prints                            
  Voor bij jullie aan de muur of om cadeau te geven aan ouders, getuigen en beste vrienden. Stuur een mailtje als je 'm wilt inzien.
   
 • Second shooter 
  Ik kan een getalenteerde, volleerde tweede fotograaf meneemen voor 499 EUR. Vooral aan te raden wanneer je als couple op een verschillende plaats start, of een grote groep gasten hebt (meer dan 60).
     
 • Back-up
  - Je kunt ervan uit gaan dat ik jullie altijd zo goed mogelijk van dienst ben. Mocht ik onverwachts ziek raken, zal ik altijd zo hard mogelijk mijn best doen om een back-up te regelen. Gelukkig is dit nog nooit nodig geweest en ik zit in verschillende app-groepjes van fotografen met een vergelijkbare stijl. We helpen elkaar altijd in nood.
  - Ik kom altijd met twee camera’s met daarin ook weer dubbele SD-kaartjes, zodat er niet snel iets verloren gaat. 

Mijn doel is dat jullie door het regelmatig bekijken van mijn foto's nog decennia lang nagenieten van jullie trouwdag

BOEKEN

 

Ja, wij willen jou op onze dag! Maar hoe leggen wij dit vast?              

Ik kan niet wachten om dit bericht te lezen en word nú al enthousiast van jullie mail.
Om jullie trouwdatum vast te zetten, is het belangrijk dat jullie de aanbetaling voldoen (400 EUR).
Vanaf het moment dat dit gebeurd is, staat jullie trouwdatum muurvast in mijn agenda en vervallen andere aanvragen voor die dag.

Voorafgaand aan jullie bruiloft gaan we een uur met elkaar videobellen (je kunt in je berichtje een datum doorsturen die nog lichtgekleurd is in mijn online agenda). Als je liever live langskomt in Putten, kan dat ook op vaste avonden: 11 juni, 7 oktober, 25 november 2022 en 13 januari 2023.


Let op: voor 2023 kan volop geboekt worden, maar in mijn bruiloftagenda voor 2022 zijn niet meer zoveel plekjes vrij. Weekenddagen zijn schaars. Kijk hier (klikken) om een vrije datum te vinden. Graag in je aanvraag ook duidelijk vermelden hoe jullie je trouwdag voor je zien (intieme groep, rustige dagindeling, of juist veel gasten en locatieswitches). 

Click op de button hieronder voor jullie reservering. Ik sta klaar om op de feestbel te drukken:


Gemaakt door Maggie (bramandmaggie) tijdens een shoot in Tuin de Lage Oorsprong.

She was one of the rare ones, so effortlessly herself.

WEDDINGS

Irene & Janne
Nelleke & Erwin
Jessica & Rick
Ruth & Ricky
Inge & Robert
Aimy + Luc

TESTIMONIALS

ALBUMS & PRINTBOXEN

Ik heb een hele toffe brochure gemaakt, vol met opties om je album te personaliseren, voorbeeldfoto's, informatie en prijzen. Deze (één voor albums, één voor minialbums & printboxen) kun je altijd opvragen door een mailtje te sturen naar contact@memoriesbymarleen.nl.

Volg op Instagram @memoriesbymarleen en blijf op de hoogte van mijn meest recente werk

MEMORIES by MARLEEN

Marleen de Graaff

contact@memoriesbymarleen.nl