Lief bruidspaar-to-be

 
Welkom in de online trouwbrochure! Wat tof dat jullie in je zoektocht naar je fotograaf bij mij uit zijn gekomen.

Na de bruiloft blijven naast herinneringen alleen de foto's over. Dus dat is nogal wat! Mijn doel is dan ook dat jullie een supertoffe serie foto’s overhouden, om nog decennia lang van te genieten. Ik verras jullie daarom graag met extra veel foto’s in hoge kwaliteit. Minimaal 50 per fotografieuur. Supermooie intieme foto’s van hoe jullie elkaar in de ogen kijken, de prachtige details van de kleding, van de omgeving, maar vooral: veel warme onderonsjes met de mensen die jullie het allerdierbaarst zijn. Stuk voor stuk met liefde en aandacht gemaakt en nabewerkt in de typische 'memoriesbymarleenstijl'.

MIJN WERKWIJZE

Wij zijn een team als...

Het is heel belangrijk dat we een match vormen als het gaat om de stijl van mijn foto's. Jullie hebben vast mijn Instagrampagina en de fotoblogs op deze website goed doorgekeken. Maar als dit bij jullie bruiloft past, dan vormen we sowieso een goed team:
- Spontaan (tegenover stijfjes)
- Ongedwongen vibes (tegenover picture-perfect)
- Precies zoals JULLIE het willen (en niet zoals je familie en vrienden het graag zien)
- Gezellig (tegenover zakelijk)
- Relaxed (tegenover een volgepropte dag)
- Intieme sfeer met alleen de gasten die jullie écht dierbaar zijn (tegenover enorme aantallen daggasten + joekelse receptie)
- Lekker in de natuur of op een mooie historische plek (tegenover Cinderella-achtige sferen)
 

Aantal uren dat jullie mij willen boeken 

Het is belangrijk om te weten dat ik alleen in één blok geboekt kan worden. Maar als het langer dan 10 uur is, vind ik het geen probleem om een uur (onbetaald) pauze te houden, en even afwezig te zijn. Zorg dan wel dat dit een moment is waarop er geen speeches of andere interessante dingen gebeuren voor jullie serie. De meeste mensen boeken mij tussen de 8 en 12 uur. Meestal start ik een half uur voor de jurk aan gaat en blijf ik tot het feest (voor zover dat mogelijk is in deze tijden), maar je kunt me al vanaf 6 uur boeken (en van maandag tot en met donderdag ook voor minder uren).
 

Locatie voor de first look

Tip voor de beste foto’s: doe de first look op een supermooi plekje in de natuur of een mooie tuin in plaats van de ouderwetse ‘aan de deur’-scene. Op mijn eigen bruiloft zagen mijn man Joost en ik elkaar in het bos in een leuke setting van bloemen en vintage kleedjes. Na 10 minuten lieten we onze familie/vrienden erbij komen. Dat was een heel mooi moment! Maar kies vooral wat jullie leuk lijkt.
 

Fotolocatie plus een alternatief voor bij regen

Als het regent of stormt op jullie bruiloft, is het relaxed dat je meteen een plan B hebt. Zorg ervoor dat je weet waar we kunnen shooten bij 'Hollands weer'. Tip: binnenlocatietrouwfotos.nl.
 

Neem genoeg tijd voor de fotoshoot

Ik heb in 2020 bij dertien verschillende bruiloften in het coronaseizoen gezien hoe je de voordelen van meer rust in je dag kunt uitbuiten. Zo was er veel meer tijd voor de fotoshoot. Mijn tip is dan ook: schroom niet om anderhalf uur in te plannen voor jullie fotoshoot (exclusief reistijd). Hoe tof is het (als je toch geen dansfeest of grote receptie kunt geven) om de dag te vullen met nog meer quality time en aandachtig te genieten van alle liefde die jullie ontvangen op zo'n dag? Beelden waar je je album zeker tot de nok toe mee kunt vullen en waar je supergraag naar terug gaat kijken – naast alle emotionele beelden met je vrienden en familie op de andere momenten van de dag.
 

Groepsfoto's

Nu al jullie dierbare mensen om jullie heen zijn, is het tof om mooie groepsfoto’s te laten maken. Mijn tip als jullie je nog aan de anderhalve-meter-maatregel moeten houden: Laat je weddingplanner/stylist/ceremoniemeester een mooie plekje maken waar ieder huishouden (single/couple/gezin) langs kan komen voor een mooie foto van hen zelf. Jullie gasten zullen dat enorm waarderen. Deze foto's halen hun huiskamers!
 

Golden hour minishoot


Het mooiste licht (dat wat je op Instagram en Pinterest vaak ziet) is bij zonsondergang. Het is dus slim om te kijken hoe laat de zon ondergaat op jullie trouwdag en er dan samen met mij nog even 20 min. tussenuit te piepen. Als je te maken hebt met strenge corona-maatregelen, heb je vaak nog meer ruimte in je programma en kun je met een gerust hart 30 minuten inplannen. Check zonsondergangtijden.nl voor de tijden van zonsondergang. Ik zou 60 tot 30 minuten voor zonsondergang kiezen.
 

Voorspreekavond


Tijdens onze voorspreekavond (als jullie mij boeken, gaan we die inplannen), gaan we niet alleen lekker uitgebreid kennismaken, maar bespreken we ook of er nog zaken zijn die op jullie dag heel belangrijk zijn om vastgelegd te hebben. Uiteraard probeer ik als bruidsfotograaf iedereen op de foto te zetten, maar het is fijn om te weten als er een very special guest komt (misschien een opa of oma die heel even komt kijken op afstand). Of (in het geval van onze eigen bruiloft) een fotolijstje van een overleden dierbare, die niet in de serie mag ontbreken. Ik hoor graag zowel de blijde als verdrietige zaken van jullie dag.
 

Andere leveranciers


Als je genoeg budget hebt, zou ik jullie zéker een weddingplanner aanraden. Juist nu, in coronatijden. Er komt soms onverwachts heel veel op je af als het gaat om aanpassingen. Iemand die zowel stylist als ceremoniemeester is, kan veel stress wegnemen en ook nog eens jullie locatie omtoveren tot een magische trouwsetting. Schroom niet om tips te vragen voor de leukste leveranciers, dus ook voor jullie videograaf / jurk / pak / accessoires / MUAH / ambtenaar / ringen / taart / bloemen / stationery / auto / catering / enz.

 

Voorbeelden

First look

Hoe mooier en rustiger de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoeten, hoe mooier en meer ontspannen jullie beelden. In de vragenlijst vooraf vraag ik jullie na te denken over een mooi plekje in de buurt, waar jullie elkaar rustig kunnen ontmoeten voor de first look.

Regenlocatie

Voorbeelden om je te laten zien dat het helemaal niet erg is als het buiten regent. Het is wél belangrijk dat je hier op voorhand over nadenkt. Zeker in Nederland.

Golden hour shoot

Misschien wel het grootste voordeel van geen feesten in coronatijd: je hebt zeeen van tijd voor een sunsetshoot. Tip: check even jullie datum + het woord 'zonsondergang' in Google en plan de minishoot een uurtje daarvoor.

Groot trouwalbum

Dit zijn voorbeelden van albums die eerdere bruidsparen na afloop besteld hebben. Joekelse beauties waar ze de rest van hun leven van kunnen nagenieten. Het enige wat fysiek overblijft van alle herinneringen van jullie dag!

Dit zijn de pakketten waar je uit kunt kiezen

Basispakket van 6 uur
 • Zes uur bruidsfotografie, inclusief reiskosten binnen Nederland en Belgie
 • Minimaal 300 nabewerkte beelden in een online gallery

  Wat je erbij cadeau krijgt:
 • Twee customized cadeaufotoboekjes van 20 bladzijden met titel ter waarde van 130 EUR
 • Daarbij tien fotoafdrukken in de brievenbus, voor snelle napret

  Wat je erbij kunt bestellen:
 • Extra fotografieuren voor 150 EUR p/u, 50 beelden extra per uur
 • Luxe trouwalbum + box kun je na de bruiloft bestellen tegen een meerprijs die varieert tussen de 350 en 750 EUR

1.699 EUR inclusief BTW
Pakket van 8 uur
 • Acht uur bruidsfotografie, inclusief reiskosten binnen Nederland en Belgie
 • Minimaal 400 nabewerkte beelden in een online gallery

  Wat je erbij cadeau krijgt:
 • Twee customized cadeaufotoboekjes van 20 bladzijden met titel ter waarde van 130 EUR
 • Daarbij tien fotoafdrukken in de brievenbus, voor snelle napret

  Wat je erbij kunt bestellen:
 • Extra fotografieuren voor 150 EUR p/u, 50 beelden extra per uur
 • Luxe trouwalbum + box kun je na de bruiloft bestellen tegen een meerprijs die varieert tussen de 350 en 750 EUR

1.999 EUR inclusief BTW
Pakket van 10 uur - MEEST GEKOZEN
 • 10 uur bruidsfotografie, inclusief reiskosten binnen Nederland en Belgie
 • Minimaal 500 nabewerkte beelden in een online gallery

  Wat je erbij cadeau krijgt:
 • Twee customized cadeaufotoboekjes van 20 bladzijden met titel ter waarde van 130 EUR
 • Tien fotoafdrukken in de brievenbus, kort na de bruiloft
 • Twee superdeluxe fineartprints

  Wat je erbij kunt bestellen:
 • Maximaal 2 extra fotografieuren voor 150 EUR p/u, vijftig beelden per uur extra
 • Luxe trouwalbum die jullie na de bruiloft kunnen bestellen, varierend tussen de 350 en 800 EUR

2.299 EUR inclusief BTW
Pakket van 12 uur - FULL DAY COVERAGE
 • Maximale aantal uren bruidsfotografie: 12 uren, inclusief reiskosten binnen Nederland en Belgie
 • Minimaal 600 nabewerkte beelden in een online gallery

  Wat je erbij cadeau krijgt:
 • Twee customized cadeaufotoboekjes van 20 bladzijden met titel ter waarde van 130 EUR
 • Daarbij tien fotoafdrukken in de brievenbus, voor snelle napret
 • En een HEEL TOF houten fotoschatkistje met fineartprints t.w.v. 45 EUR

  Wat je erbij kunt bestellen:
 • Luxe trouwalbum + box kun je na de bruiloft bestellen tegen een meerprijs die varieert tussen de 350 en 750 EUR

2.599 EUR inclusief BTW

TESTIMONIALS

Leuke extra's

Jullie zelfgekozen pakket kun je uitbreiden met nog meer meer leuke opties:      
 • Loveshoot met 50% korting            
  Superleuk voor je Save the date-kaart of trouwkaart. En je word meteen helemaal at ease met mijn camera. We doen de loveshoot op de Veluwe, exclusief minialbum.
   
 • Slideshow de dag na de bruiloft | 200 EUR
  Kun jij nú al niet wachten op de foto’s? In deze slideshow plaats ik ongeveer 60 met zorg uitgezochte en nabewerkte highlights van jullie dag. Je kunt deze delen met familie en vrienden en downloaden om voor jezelf te bewaren. Je kunt ‘m ook heel tof customizen door jullie favoriete lovesong vooraf aan mij door te geven. Van klanten die geen videograaf hebben geboekt, hoor ik altijd dat ze dit erg tof vinden.      
   
 • Snelservice | 300 EUR                               
  Voor als je niet kunt wachten, zeg ik graag mijn andere werk on hold! Om al jullie foto’s binnen 1 week na de bruiloft af te leveren. Het is voor mij belangrijk dat ik dit van tevoren weet, zodat ik de week erna leeg kan houden.
 • Groot trouwalbum | 350-750 EUR                             
  Dit wordt echt het pronkstuk van jullie dag! Een prachtig fine art trouwalbum, helemaal aangepast op jullie wensen. Je kiest zelf precies welke foto’s je hierin wilt, aangevuld met prachtige beelden van de omgeving. De cover wordt van linnen, leer, velvet of hout, met jullie namen of een zelfgemaakt logo voorop. Standaard 40 pagina's. Je kunt altijd nog veel meer pagina’s en opties bijkopen, als je dat tof vindt. Voor een
    
 • Extra minialbums voor jullie ouders/getuigen                                 
  Superleuk om cadeau te geven aan ouders, getuigen of beste vrienden. Heeft een linnen cover, in lichtblauw, zachtroze, zandkleur, olijfgroen, cappucinokleur, donkergroen of lichtgrijs en is dus razendsnel leverbaar. Zeer snel, binnen 2 weken na de preview leverbaar.
   
 • Second shooter op aanvraag
  Persoonlijk zou ik pas in een second shooter investeren als je meer dan 60 daggasten hebt. Prijzen voor een tweede fotograaf starten bij 500 EUR, maar van februari tot juni 2021 heb ik een stagiair en kan het wellicht kosteloos.   
     
 • Back-up
  - Je kunt ervan uit gaan dat ik jullie altijd zo goed mogelijk van dienst ben. Mocht ik onverwachts ziek raken, zal ik altijd zo hard mogelijk mijn best doen om een back-up te regelen. Gelukkig is dit nog nooit nodig geweest.
  - Ik kom altijd met twee camera’s met daarin ook weer dubbele SD-kaartjes, zodat er niet snel iets verloren gaat. 

Mijn doel is dat jullie door het regelmatig bekijken van mijn foto's nog decennia lang nagenieten van jullie trouwdag

BOEKEN


Ja, wij willen jou op onze dag! Maar hoe leggen wij dit vast?              

Ik kan niet wachten om dit bericht te lezen en word nú al enthousiast van het idee.
Om jullie trouwdatum vast te zetten, is het belangrijk dat jullie de aanbetaling voldoen (400 EUR).
Vanaf het moment dat dit gebeurd is, staat jullie trouwdatum muurvast in mijn agenda en vervallen andere aanvragen voor die dag.

Voorafgaand aan jullie bruiloft nodig ik jullie uit voor een gezellige kennismakingsavond om elkaar beter te leren kennen en tips en aandachtspunten uit te wisselen.


 

Click op de button hieronder voor jullie reservering. Ik sta klaar om op de feestbel te drukken:


Gemaakt door Maggie (bramandmaggie) tijdens een shoot in Tuin de Lage Oorsprong.

She was one of the rare ones, so effortlessly herself.

WEDDINGS

Geke & Florian
Patricia & Peter
Jacobien & Gerco
Hermien en Bart-jan
Marjolein & Marten
Elvira & Lykel
Inge & Robert
Thierry en Karin
Geraldine en Corjan

TESTIMONIALS

PRIJZEN EN ALBUMS

Ik heb een hele toffe brochure gemaakt, vol met prijzenpakketten, extra opties, foto's van grote trouwalbums en reviews van eerdere bruidsparen. Vraag 'm hier onder aan!

Volg op Instagram @memoriesbymarleen en blijf op de hoogte van mijn meest recente werk

MEMORIES by MARLEEN

Marleen de Graaff

contact@memoriesbymarleen.nl