Spontane en ongedwongen bruidsfotografie

He jij daar

 

Welkom in mijn online trouwbrochure. Wat tof dat je in je zoektocht naar jouw fotograaf bij mij uitkomt. Bij mij zit je goed als je foto’s wilt die vooral jullie persoonlijkheid gaan weerspiegelen.

De vibe van jullie dag bepaalt hoe de foto’s worden. Om vooraf te checken of wij een goede match zijn, deze kenmerken: 

Jullie worden blij van bad-ass trouwfoto’s, waarin jullie liefde getoond wordt. Ongeposeerde parels, met oprechte emotie: tranen mogen er bij jullie zijn. En de fun kan er bij jullie ook vanaf spatten! Jullie voelen je vrij om te knuffelen en jullie liefde met woorden in je persoonlijke geloften uit te spreken).

Op jullie trouwdag zijn de mensen die voor jullie werkelijk van betekenis zijn: vrienden en familie van wie je zeker weet dat jullie er over vijf jaar nog altijd een waardevolle band mee hebt.

Vaste tradities en verplichtingen (zoals een receptie van collega’s) durven jullie gerust over te slaan. Jij en je partner zijn een moedig stel en vieren de dag precies zoals jullie dat willen.

Op jullie trouwdag is ruimte voor het feestgehalte (bijvoorbeeld: een bandje in de kerk / met servetten zwaaien op jullie favoriete hit bij de start van het diner / misschien een dansfeestje / enz.).

Unieke momenten

 

De beelden van jullie trouwdag zijn het enige wat overblijft na afloop van de dag. Mijn doel: dat jullie een gigantisch toffe serie foto’s overhouden, waar jullie decennia lang van gaan genieten.

Supermooie, intieme foto’s, veel warme onderonsjes met de mensen die jullie het allerdierbaarst zijn en heel veel pure, ongeplande momentjes met jullie vrienden en familie.

Stuk voor stuk met liefde uitgezocht en nabewerkt in mijn typerende stijl: geen knalkleuren, maar mooie, tijdloze beelden. Foto’s die met het verstrijken van de tijd alleen maar in waarde toenemen.

Ik ben immers heel bewust met mijn camera elk moment op zoek naar echtheid, emoties en fun tussen jullie gasten. Dat ga je terugzien in de serie. Ik maak prachtige beelden van jullie samen, maar (zo weet ik na 100+ bruiloften): meer nog de platen met jullie dierbaren gaan jullie koesteren!

Mijn werkwijze

WIJ ZIJN EEN TEAM ALS DIT BIJ JULLIE PAST

 

 • Spontaan en ongedwongen vibes (tegenover picture-perfect)
 • Authentieke sfeer – precies wat bij jullie past (zonder het zoetige koetsje en de Cinderella-jurken zoals je dat op tv vaak ziet)
 • Gezellig en ongedwongen (in plaats van steriel en aangeharkt.
 • Relaxed, met veel tijd voor quality timen met vrienden (tegenover een volgepropt programma)
 • Intieme sfeer met gasten die jullie écht dierbaar zijn (tegenover joekels recepties, omdat jullie je dankzij familietradities verplicht voelen iedereen uit te nodigen)
 • Jullie dag is met zorg ingedeeld: omdat het zo bij jullie past. Of dit nu midden in de natuur is, hartje Amsterdam of op een industriële locatie… met veel of weinig gasten: voor mij is het belangrijkste dat het bij jullie past. Mijn fotostijl past het beste bij mensen die weten wat ze willen. Die helemaal relaxed zijn, omdat ze hun liefste mensen om hen heen hebben en eten waar ze blij van worden (of dat nu met een pizzafoodtruck of sterrenrestaurant is).

Ongeposeerd ogende beelden schieten is mijn handelsmerk

Natuurlijk willen jullie een paar mooie groepsfoto’s met jullie familie en vrienden. En een fotoshoot van jullie samen. Dit zijn de tegelijkertijd de momenten op de dag dat jullie poseren.

Ik heb een stijl en manier van werken gevonden die ervoor zorgt dat het er toch heel natuurlijk uit blijft zien. Jullie kunnen mij helpen in de planning (download de gratis PDF met 10 tips van mijn homepage om dit uitgebreid te bekijken). Pro tip: laat mij vooral veel vrij rondlopen om jullie met jullie intimi spontaan vast te leggen, gewoon tijdens de borrel en bij het kampvuurtje.

bruiloften gefotografeerd

van Friesland tot Limburg
in binnen- en buitenland

albumdesigns gemaakt

deze zijn gemaakt om 100 jaar mee te gaan – de mooiste covers van o.a. hout en fluweel

landen bezocht

in het laagseizoen reis ik graag – Alaska, Antarctica, Tanzania en nog veel meer

WE ZORGEN DAT WE ELKAAR GOED LEREN KENNEN

Dit mag je allemaal verwachten

 

Hoe gaan we te werk?

 • Jullie bekijken mijn portfolio samen: mijn meest recente werk op Instagram, uitgebreidere fotoblogs hier op de website. Ook lezen jullie deze pagina, zodat jullie zien of mijn werkwijze en stijl van klanten en bruiloften overeenkomt met die van jullie. In mijn online agenda kunnen jullie al zien of ik beschikbaar ben op jullie datum.

 

 • Wanneer jullie enthousiast zijn en hebben gezien dat ik beschikbaar ben, plannen jullie een Zoom-call in via de website, zodat we elkaar alvast kunnen zien en spreken. Wanneer we een leuke match ervaren, reserveren jullie de datum in mijn agenda door een aanbetaling te doen van 400 EUR. Jullie hoeven op dit moment nog niet te weten hoeveel uren jullie mij in totaal willen boeken.

 

 • Op dit moment druk ik op de feestbel en kan de voorpret echt beginnen. Jullie krijgen mijn 06-nummer, zodat we elkaar altijd makkelijk en snel kunnen bereiken in de aanloop naar jullie trouwdag. We plannen een gezellig avondje om elkaar live beter te leren kennen. Jullie kunnen die avond ook trouwalbums doorbladeren, om de foto’s op het mooiste papier te zien (nog gaver dan op het scherm)!

 

 

 • Kort voor de bruiloft vullen jullie een online vragenlijst in met alle details (starttijd-eindtijd, startadres, regenlocatie enzovoorts). Op dat moment factureer ik het restbedrag (wat overblijft na de aanbetaling). Na de bruiloft blijft het allerleukste over: binnen 1 week een samenvatting van jullie dag van alvast ca. 25 foto’s! En daarna binnen 11 weken alle beelden in de online gallery (zelf te downloaden in hoge resolutie). Als kers op de taart krijg je een schattig iniminialbum per post in een verrassingspakketje. Vanaf nu is het pas echt nagenieten van jullie trouwdag. De dag is over, het eten is weg, maar elk moment kun je terug naar het gevoel, de herinneringen en de beelden door weer door jullie foto’s te bladeren.

 • De meeste couples bestellen ca. 6 maanden na de trouwdag hun grote trouwalbum. Jaarlijks bestellen ca. 20 van de 25 stellen hun album bij mij. Het is voor de liefhebbers, die graag terug bladeren in een creatief boek met jullie eigen logo/vows/datum voorop, misschien een stukje uit de vows op de eerste (kalkpapier)pagina en zelfgekozen foto’s. Zo’n album kost ca. 450-900 euro (afhankelijk van een dik tot superdik formaat en soort papier) en wordt gemaakt om 100 jaar mee te gaan. Minialbums voor moeder- en vaderdag worden ook vaak besteld.

  Is dit hoe jullie zijn?

  Na ruim 100 bruiloften te hebben gefotografeerd, kan ik wel globaal uitleggen welke couples mij het meeste boeken: ze zijn over het algemeen avontuurlijk / dierenliefhebbers / meer introvert dan extravert (ze zijn graag in een intiem gezelschap i.p.v. een receptie met honderd gasten). De fotoshoot vindt vaak plaats op een plek die voor hen betekenisvol is. Misschien een eerste date in een oude bioscoop, een plekje in de natuur.

  Tegelijk houden ze ook van mijn meer artistieke en gedurfde beelden – vaak tegen een wat minimalistische achtergrond. Met een zonnebril op, een pizzadoos op de stoep of in het gave avondlicht in een lege loods. In de vrije momenten drinken ze graag een drankje met hun vrienden.

  De ceremonie is een hoogtepunt van de dag (geen leuterpraatjes van gemeenteambtenaren die namen verkeerd uitspreken), nee: dit is gewoon een goed verhaal, verteld door een zelfstandig trouwambtenaar die hen (en hun beste vrienden/ouders) geïnterviewd heeft. Toffe herinneringen met vrienden en familie worden opgehaald. En er wordt stilgestaan bij verlies en verdriet. Ook is er ruimte voor heel veel fun: drankjes, speeches en misschien wel een goed feestje!

  Kortom: heerlijke, relaxte couples, die niet bang zijn om de trouwdag te vieren die perfect bij hen past. Denk je dat ik bij jullie dag pas? Klik dan op de knop hier onder.

  Testimonials

  We blijven wegdromen..

  Echt Marleen, je leverde in je eerste preview al alleen maar prachtplaten af. Wat ben jij GOED. We wisten al dat de foto’s heel tof zouden worden, maar: heeel mooi. We hebben al bij de previews hard gelachen en werden ook echt weer geraakt. Gelachen om de momentopnames van de kinderen. En geraakt bij de foto’s van mijn moeder, knuffel van opa van 90, de geloften enz. Heel fijn om terug te kijken en superknap hoe jij met moeilijk licht zoiets moois neerzet. Je bent een megatalent en we zijn heel blij dat jij onze dag hebt vastgelegd. Ook jouw aanwezigheid op de dag zelf was heel fijn. We blijven lekker wegdromen bij alle foto’s.

  Hoe moeten wij OOIT een selectie maken..

  Marleen, hoe moeten wij OOIT een selectie maken uit al deze gigantisch gave foto’s voor ons album? Chapeau! Echt. Wij kunnen geen moment verzinnen dat niét is vastgelegd in een prachtig beeld. En volgens mij zegt dat al wel genoeg. We gaan er nog even van verder genieten.

  Zoveel aandacht voor details die onze dag uniek maakten

  Marleen is een fotograaf met vele talenten. Ze stelt voor de bruiloft verschillende vragen en probeert je zo goed mogelijk te leren kennen. Ze staat ook klaar om tips te geven rond styling, hoe je aan je geloftes begint, etc… Tijdens de bruiloft is ze constant bezig met het zoeken naar de leukste momenten. 

  Tijdens de fotoshoot laat ze je verschillende dingen doen, zodat je spontaan op beeld komt te staan. Ze had zoveel aandacht voor details die onze dag uniek maakten.

  Naast het nemen van foto’s is ze ook bezig met de timing. Ze staat open om niet altijd te traditioneel te doen. Zo zijn wij naar ons favoriete frituur geweest, om daar nog de laatste foto’s te nemen.

  From the minishoot to our entire wedding day, you have been a joy...

  You are one of the most sweetest and caring persons, I had the pleasure te be planning and experiencing my wedding with. From the minishoot to our entire wedding day, you have been a joy… the pictures I have already seen are fantastic and I am not very easy to please. So if you love a little more moody pictures that just take your breath away, you defenitely should book Marleen. Again, thank you so much for a fabulous wedding. Yours, Kristin & Pascal

  We hadden echt geen betere fotograaf kunnen hebben die de sfeer zo goed vast kan leggen

  Waaah zo tof! De preview was echt al heeeel gaaf. Heel tof hoe je de kleuren terug hebt laten komen in de edit en alle belangrijke momenten hebt weet vast te leggen. We hebben ze net bekeken, onwijs mooie beelden weer! Echt ontzettend blij met hoe alles uitgepakt heeft en hoe je iedereen op het juiste moment hebt vast weten te leggen. Vooral de first look in de tuin, het weggeefmoment, de rookfakkels en de foto van onze vaders zijn ons heel dierbaar. Bedankt voor het vastleggen. We hadden echt geen betere fotograaf kunnen hebben die de sfeer zo goed vast kan leggen.

  Mijn doel is dat jullie door het regelmatig bekijken van de beelden de rest van jullie bestaan teruggevoerd worden naar de vibe van de dag

  UIT WELKE PAKKETTEN JE KUNT KIEZEN

  (een elopement is voor als je het liefst samen trouwt)

  Elopement | stiekem trouwen

  Voor iedereen die niet van in het middelpunt staan houdt. Die liever samen (misschien met enkele familieleden en vrienden) de liefde viert op een toffe plek in de natuur: op een waddeneiland, in de Ardennen, op IJsland, of bijvoorbeeld een gave stad, zoals Parijs.

  • 6 uur bruidsfotografie, exclusief reis- en verblijfkosten (ca. 400 euro, afhankelijk van ticket- en B&B-prijzen).
  • Minimaal 250 nabewerkte beelden in een online gallery. 
  • Mijn uitgebreide tips en voorbesprekingen om een next level fotoshoot voor te bereiden. 
  • Inclusief schattig, iniminicadeauboekje als verrassing op de post aan het einde van het jaar (rond Kerst).
  • Een feestje om jullie elopement met vrienden en familie te vieren, kan ik ook voor jullie vastleggen (150 EUR incl. 50 nagewerkte beelden per uur). 

   

  1.999 EUR inclusief BTW

  Trouwfotografie buitenland

  Bruidsfotografie

  • Uitgebreide tips en voorbespreking.
  • Alle beelden in een luxe online gallery, zodat je ze zelf kunt delen met familie/vrienden en downloaden.
  • Inclusief reiskosten, inclusief cute minialbum (10×10) als verrassing op de post na het afleveren van de foto’s.

  Uren Aantal bewerkte beelden (minimaal): Prijs incl. btw en reiskosten (in EUR):
  6 300 2.199
  7 325 2.349
  8 350 2.499
  9 375 2.649
  10 400 2.799
  11 425 2.949
  12 450 3.099

  Let op: Je hoeft nu nog niet het aantal uren te weten dat je mij wilt gaan boeken. Dat mag je een maand voor de bruiloft nog laten weten, wanneer je de planning goed rond hebt en precies weet wat je op de foto’s wilt terugzien.

  Prints & albums

                       

  Stel je voor dat je na jullie bruiloft een schitterend koffietafelboek hebt van je eigen liefste vrienden, familie en jullie zelf op z’n mooist.

  Jullie trouwen in een snelle / high tech tijd. Hoe gaaf dat we toch nog – zoals onze grootouders – foto’s kunnen afdrukken! Hoe langer je naar goede fine art prints en albums kijkt, hoe meer je ziet (meer dan op digitaal beeld)!

  Ik sta dan ook bekend als een fotograaf die veel liefde en aandacht in albums stopt (misschien omdat ik 10 jaar lang geschiedenisdocent was en enorm de waarde inzie van kwalitatief fotopapier wat generaties lang blijft bestaan). De albumbrochure van 40 pagina’s stuur ik doorgaans na het afleveren van de foto’s, maar die kun je altijd eerder ontvangen, als je die voorpret al wilt.

  Laten we kennismaken

  Per jaar neem ik maximaal 15 bruiloften aan. Zodat ik mijn creatieve energie hoog houd. Voldoende tijd en aandacht voor elk unieke couple houd, en omdat ik naast bruiloften fotograferen ook fotografen coach, online cursussen maak, op reis ga en creatieve retreats organiseer.

  Je zult merken dat ik dol ben op mensen en houd van snel contact kunnen leggen onderling: formele mails zijn minder mijn ding dan: gemakkelijk appen met elkaar.

  Ik ben een fotograaf die jullie hetzelfde behandelt als vrienden en familie. Zo zal ik ook omgaan met jullie familie en vrienden. Mijn stijl is niet een muurbloempje zijn die zijdelings foto’s maakt, maar ik sta midden tussen jullie vrienden en familie en zal jullie zo ook supporter tijdens jullie dag.

  Als dit alles jullie aanspreekt, kan ik niet wachten om jullie berichtje te ontvangen!

  Het is mijn doel dat jullie trouwfoto`s je gaan raken _ huilen, lachen, teruggaan naar dat moment

  Lois & Patrick

  Een groot fonkelfeest

  Irene & Janne

  Bruiloft in jaren '20 stijl

  Ik zie ernaar uit jullie te leren kennen

  Kennismaken? Je trouwdatum reserveren? Of heb je eerst nog een vraag? Laat een berichtje achter.